Slakkenslijm: Waarom wordt het gebruikt in huidverzorgingsproducten?

Slakkenslijm, ook wel slakkenafscheiding of slakkenslijm genoemd, is een van de meest levendige ingrediënten in de huidverzorgingswereld. Ja, slakken, als in de kleine diertjes die in je tuin leven of op het menu staan van chique Franse restaurants. Veel mensen zijn sceptisch over het ingrediënt, maar als je je eroverheen kunt zetten, is slakkenslijm een verrassend effectief ingrediënt. Dermatologen wijzen erop dat slakkenslijm niet zo goed is onderzocht als veel andere huidverzorgingsingrediënten, dus het is belangrijk dat we de reden voor de hype begrijpen.

Korte feiten over slakkenslijm

  • Voordelen: Hydrateert de huid, bevordert de collageenproductie, helpt bij genezing en vernieuwing.
  • Voor wie: Over het algemeen kan slakkenslijm op alle huidtypes worden gebruikt, hoewel de hydraterende eigenschappen het vooral goed maken voor mensen met een droge huid. En tenzij je allergisch bent voor het ingrediënt, wordt het over het algemeen goed verdragen door de meeste mensen.
  • Hoe vaak kun je het gebruiken? Dit hangt grotendeels af van waarom je het gebruikt - omdat slakkenslijm zoveel voordelen heeft. Over het algemeen kun je slakkenslijm een of twee keer per dag gebruiken.
  • Werkt goed bij: Slakkenslijm wordt vaak gecombineerd met antioxidanten en retinol, evenals veelgebruikte huidverzorgingsingrediënten zoals vitamine C, glycolzuur en andere hydraterende ingrediënten.

Wat is slakkenslijm?

Eenvoudig gezegd is het de afscheiding van een slak, daarom is het ook bekend en wordt het op ingrediëntenlabels aangeduid als slakkenafscheidingsfiltraat of SSF. Slakkenslijm wordt door slakken op natuurlijke wijze aangemaakt en gebruikt om zichzelf te beschermen. Het is een vertrouwd ingrediënt in de k-beauty wereld en is populair geworden omdat het merkbare resultaten op de huid kan geven.

Voordelen van slakkenslijm voor de huid

Slakkenslijm is een multi-tasker, met het vermogen om van alles te doen, van hydrateren tot het stimuleren van de productie van collageen, het eiwit dat bijdraagt aan een sterke, jeugdige huid.

  • Hydrateert de huid: Slakkenslijm is een hydraterend ingrediënt dat de barrièrefunctie van de huid herstelt.
  • Stimuleert de collageenproductie: Slakkenslijm is een ingrediënt dat de huid herstelt en beschermt, maar bevat ook groeifactoren, die de groei van nieuwe huidcellen en nieuw collageen stimuleren. En zoals we weten staat meer collageen gelijk aan minder rimpels en een jonger uitziende huid. Slakkenslijm bevat ook glycolzuur, een andere bekende collageenbooster.
  • Verzacht irritatie: Allantoïne is een ander belangrijk bestanddeel van slakkenslijm, een ingrediënt met helende eigenschappen dat irritatie verzacht, de huid glad maakt en celvernieuwing stimuleert.
  • Levert essentiële vitaminen en mineralen: Slakkenslijm zit boordevol goede voedingsstoffen voor je huid, waaronder ontstekingsremmend zink en helend mangaan. Slakkenslijm bevat koperpeptiden, die geroemd worden om hun collageenversterkende en rimpelverminderende werking. Slakkenslijm bevat ook vitamine A en E, beide geweldige antioxidanten.

Bijwerkingen van slakkenslijm

Er zijn geen goed gedocumenteerde bijwerkingen van slakkenslijm. Hoewel dermatologen erop wijzen dat, zoals met alle ingrediënten, mensen er allergisch voor kunnen zijn. Voorkom allergische reacties door een kleine hoeveelheid van een nieuw product aan de binnenkant van je onderarm te testen voordat je het op je gezicht aanbrengt.

Hoe gebruik je slakkenslijm

Dit hangt grotendeels af van je huidproblemen en wat je hoopt te bereiken met het ingrediënt. Veel mensen gebruiken slakkenslijm om de huid te hydrateren, in dit geval raden we aan om een nachtcrème te kiezen. (De nacht is een geweldige kans voor de huid om niet alleen te profiteren van de hydraterende voordelen, maar ook van de andere herstellende en regenererende eigenschappen van het ingrediënt). Breng elke avond aan op een schone huid, aangezien de laatste stap in je routine.

Als je slakkenslijm wilt gebruiken als multifunctioneel anti-verouderingsproduct, gebruik dan een slakkenserum omdat deze een hogere concentratie van het ingrediënt bevatten. Breng 's ochtends en 's avonds aan, direct na het reinigen en vóór de overige producten.

Veelgestelde vragen

  • Wat doet slakkenslijm voor de huid? Slakkenslijm hydrateert en stimuleert de collageenproductie, waardoor het de huid helpt te genezen en te regenereren.
  • Is slakkencrème goed voor je gezicht? Ja, dat is het zeker, slakkencrème is een veelzijdige moisturizer met een scala aan huidverzorgingsvoordelen.
  • Verstopt slakkenslijm de poriën? Volgens dermatologen heeft slakkenslijm geen gedocumenteerde bijwerkingen. Slakkenslijm verstopt de poriën dus niet en veroorzaakt geen uitslag.